Presentació

Diferents escoles de Catalunya estan oferint menjadors ecològics. Per complementar i aprofundir en l'experiència -a demanda dels centres educatius i de la Taula de Treball d'Alimentació Escolar Ecològica- s'ha realitzat aquest material didàctic. Vol oferir a mestres i educadors/es de menjador activitats per realitzar a l'aula i a l'espai de menjadors, i promoure la coimplicació i la realització d'iniciatives comunitàries que fomentin el menjar ecològic i socialment just, i la sostenibilitat.

Ha estat coordinat i dirigit per l’Àrea de Educació d’Entrepobles i realitzat per Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC).

logo Entrepobles logo taula

Compta amb el suport de:

logo agència

Correcció d’estil i ortogràfica: Pol Ribas i Díaz i Alba López i Artés.
Il·lustracions conte de la Cuca: Sol Corradi
Disseny i web: EdPAC

Organització de la web

Les Activitats van des d’educació infantil fins al cicle superior de primària, i estan organitzades en quatre àrees. Hi podem accedir en funció de tres criteris:

Per nivells
acadèmics
Una mestra busca activitats per a 3r i 4t de primària.
Per espais
(aula o menjador)
Una educadora de menjador vol saber quines activitats pot fer després de dinar amb el més petits.
Per temes Un mestre vol fomentar el consum de productes locals i de temporada a 6è.

La Informació –organitzada en les quatre àrees– confronta la proposta ecològica amb l’agroindustrial majoritària. Ens pot ser útil tant als professionals de l’escola (mestres, ed. de menjador i personal de cuina), com a les mares i als pares.

Els Trànsits són proposta pedagògiques comunitàries, en les que hi participen l'escola, les famílies i les entitats del poble o la ciutat.

A Altres estris hi trobarem recursos didàctics, vídeos, llibres, webs i campanyes per aprofundir en el tema.

A la pàgina Avaluació podreu omplir un qüestionari per conèixer la vostra opinió del material -de cara a millorar-lo-i compartir experiències de la vostra escola.

Si voleu accedir a la totalitat del material: MES Material didàctic