Barcelona: Els drets es defensen exercint-los

Cuando:
22 enero, 2019 a las 10:00 UTC Zona Horaria
2019-01-22T10:00:00+00:00
2019-01-22T10:15:00+00:00
Donde:
Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història
Universitat de Barcelona

Us convidem a assistir a aquesta jornada que Entrepobles coorganitza juntament amb l’Observatori DESC, Irídia, NovActIDHC la primera Jornada Internacional Contra la Criminalització del Dret a la Protesta.

Programa

Taula matí 1
Cobertura i impuls de l’Estat a la impunitat de l’acció repressiva policial i parapolicial. Extrema dreta, política de la por a la participació política, i de la por a la llibertat d’expressió. Autocensurai el paper dels mitjans.

Taula matí 2
Resistències civils a la retallada de drets i llibertats. Experiències internacionals. Lliçons i intercanvis. Activació de recursos, repertori de mobilitzacions.

[PAUSA – DINAR]

Taula tarda 1
Involució del marc europeu i occidental de drets i llibertats els darrers 10 anys. Turquia, Hongria, Polònia, França, Itàlia. Trump, Putin, Bolsonaro. Auge populismes de dretes. Impacte (utilització) fenomen refugiats/migrants. Fi del mite d’Europa com a sinònim de llibertats. Replegament en estats nacionals.

Taula tarda 2
Radicalització política de l’aparell judicial de l’Estat. El Tribunal Constitucional amb dret a jutjar persones per motius polítics, la conversió dels tribunals ordinaris en tribunals polítics, la deformació d’il·lícits penals per adaptar-los a la persecució política a la carta (terrorisme, rebel·lió, sedició, injúries). La justícia com a actor polític. Tensió a les costures de l’Estat liberal-democràtic.