Barcelona: Estrena del documental “DESCENDENTS”

Cuando:
22 octubre, 2020 a las 19:00 UTC Zona Horaria
2020-10-22T19:00:00+00:00
2020-10-22T19:15:00+00:00
Donde:
Cinemes Girona
Carrer de Girona 175

DESCENDENTS ➡️ www.descendents.cat

 

Un documental de SICOM i ENTREPOBLES

Direcció: Judit Aranda i Carlos Collazos

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

 

“I tu d’on ets?” Aquesta és una de les discriminacions que han d’afrontar molts catalans i catalanes, els i les protagonistes d’aquest documental. Un qüestionament constant, tant a nivell institucional com social, que les converteix en les creadores de la seva pròpia identitat.Són descendents, fills i filles de persones migrants africanes, asiàtiques, llatinoamericanes que van venir a Catalunya i que ara en formen part.

Per moltes d’aquestes persones descendents, néixer a l’Estat espanyol no es tradueix en una obtenció automàtica de nacionalitat, no tenen dret a vot, no tenen accés a feines públiques. Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d’exclusió, falta de referents, violència de gènere… és la cerca constant d’una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l’entorn.

Aquest documental mostra totes aquestes adversitats viscudes en primera persona per aquests joves i sobretot la seva capacitat per transformar aquestes realitats fent de la diferència i la diversitat un valor.”