Fins sempre Consol

(Más abajo en castellano) La Consol Casals ens ha deixat la matinada del 9 de desembre. Tant ella com nosaltres sabíem que aquest final era imminent. Fins les darreres setmanes va voler seguir veient a tothom i assistint a activitats del moviment feminista, de l’Assemblea Bolivariana, d’Entrepobles, les mobilitzacions contra les retallades… A totes elles hi era present el el somriure, el compromís, la fidelitat i la dignitat de la Consol, i a totes elles hi romandran d’aquí en endavant. Fuente: Entrepobles/Entrepueblos/Entrepoboes/Herriarte

(Más abajo en castellano)

La Consol Casals ens ha deixat la matinada del 9 de desembre. Tant ella com nosaltres sabíem que aquest final era imminent. Fins les darreres setmanes va voler seguir veient a tothom i assistint a activitats del moviment feminista, de l’Assemblea Bolivariana, d’Entrepobles, les mobilitzacions contra les retallades… A totes elles hi era present el el somriure, el compromís, la fidelitat i la dignitat de la Consol, i a totes elles hi romandran d’aquí en endavant.

La mort és quelcom natural que s’ha de saber acceptar, però crèiem i volíem seguir-la tenint al costat molt més temps. Tanmateix ha mort tal com ha viscut, tal com volia, rodejada de la seva família i de tota la gent amb la que ha compartit quasi 50 anys de militància social discreta, però constant, irreductible en totes les causes llibertàries: les de les dones, les dels pobles de tot el món i, és clar, la del seu poble. La fidelitat, el compromís i la dignitat que ha repartit amb escreix en tots aquests anys fins al darrer moment, l’ha pogut rebre durant aquests dies de tota la gent que l’ha acompanyada i, sobre tot, del seu company, el Josep Maria, que sap també que ens té al seu costat i amb qui volem compartir aquests sentiments.

———————————

Consol Casals nos dejó la madrugada del 9 de diciembre. Tanto ella como la gente que la rodeaba sabíamos que este final era inminente. Hasta las últimas semanas quiso seguir viendo a todo el mundo y asistiendo a actividades del movimiento feminista, de la Asamblea Bolivariana, de Entrepueblos, las movilizaciones contra los recortes… En todas ellas estaba presente el la sonrisa, el compromiso, la fidelidad y la dignidad de Consol, y en todas ellas seguirán estando presentes de aquí en adelante.

La muerte es algo natural, que hay que saber aceptar, pero creíamos y queríamos seguirla teniendo a nuestro lado mucho más tiempo. Sin embargo ha muerto como ha vivido, tal como quería, rodeada de su familia y de toda la gente con la que ha compartido casi 50 años de militancia social discreta, pero constante, irreductible en todas las causas libertarias: las de las mujeres, las los pueblos de todo el mundo y, por supuesto, la de su pueblo. La fidelidad, el compromiso y la dignidad que ha repartido con creces en todos estos años hasta el último momento, las ha podido recibir durante estos días de toda la gente que la ha acompañado y, sobre todo, de su compañero, Josep María, que sabe también que nos tiene a su lado y con quien queremos compartir estos sentimientos.