Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Presentació llibre “¿Quién mató a Berta Cáceres? de Nina Lakhani a La Model

3 mayo @ 16:30 - 21:00

Presentació llibre “¿Quién mató a Berta Cáceres? de Nina Lakhani a La Model

Aprofundirem en les causes que provoquen els assassinats d’activistes al país del Sud, països proveïdors de matèries primeres i de beneficis a empreses transnacionals d’Occident, dins de la lògica del capitalisme neoliberal.

Posarem en qüestió el model extractivista i el deute ecològic dels països del Nord amb el Sud i també dins del Nord entre regions centrals o perifèriques. La desarticulació de cultures i formes de vida i la destrucció d’ecosistemes.

ACTIVITATS DEL 3 DE MAIG

  • 16,45 h. Prèviament a les activitats podeu participar en una visita a La Model. Es prega inscripció, enviant nom, cognoms i telèfon a: amojo@icariaeditorial.com
  • 17.30 h. Benvinguda i projecció del documental: Les llavors de Berta Cáceres
  • 18,30 h. Presentació de l’Atles de conflictes ambientals que desenvolupa l’Icta/ UAB a càrrec de Grettel Navas, Costa Rica, investigadora a l’Icta, autora d’articles sobre violència antiecologista a Amèrica Central.
  • 19h. Diàleg de Nina Lakhani amb Antonio Cerrillo sobre l’assassinat i repressió de l’activisme que defensa el territori i els seus ecosistemes als països del Sud.
  • 20h. Debat final amb totes les panelistes i Mariana Walter, Daniela del Bene, Dalena Tran, Giacomo D’Alisa… i el públic assistent.

Lakhani es corresponsal de The Guardian a Centreamèrica, anglesa que viu a Nova York, i autora del llibre ¿Quién mató a Berta Cáceres?, una recerca rigorosa que implica als poders fàctics d’Hondures en la mort d’aquesta activista mediambiental, i que serveix com a exponent del gran nombre d’activistes que són assassinats per defensar el seu ecosistema i la seva supervivència pels atacs de l’extractivisme.

DESCARREGA EL DOSSIER AQUÍ

Detalles

Fecha:
3 mayo
Hora:
16:30 - 21:00

Detalles

Fecha:
3 mayo
Hora:
16:30 - 21:00