Educación emancipatoria
Soberanía alimentaria
Guias didácticas

A taula!

A taula! és un manual per a la introducció d’aliments ecològics i de proximitat a les escoles Autor: Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica

En els darrers tres anys, han sortit en diferents punts geogràfics de Catalunya iniciatives al voltant de la introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars. Les jornades d’informació i divulgació per fer-se’n ressò, i també per aprendre a trobar els camins més encertats per fer-ho possible, han estat sempre exitoses, circumstància que demostra el grau d’interès que desperta entre famílies, equips directius, empreses gestores i institucions públiques.

Si canviar els aliments convencionals del menú per d’altres d’ecològics fos realment una simple substitució (com aquell qui canvia una poma per una pera), de ben segur que no haguessin calgut ni jornades, ni aquest llibre, ni la constitució de la Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica, formada per entitats i institucions d’arreu de Catalunya. Però el procediment té unes dificultats i unes repercussions que obliguen a un cert deteniment en el procés, un mínim estudi i preparació del projecte, i al coneixement del sector de la producció agrària ecològica a casa nostra. Vet aquí el perquè d’aquesta publicació, que s’adreça especialment a l’etapa infantil i primària, que és quan la quitxalla està més oberta i disposada a acceptar els canvis.

La guia està dividida en els següents capítols:

 1. Els menjadors escolars a Catalunya
 2. El projecte de menjador escolar
 3. Els aliments ecològics
 4. Com avaancem cap a un menjador amb aliments ecològics
 5. Quan l’escola no té cuina pròpia o no la utilitza
 6. Gestió del menjador escolar
 7. La cuina
 8. Menjadors ecològics com a projecte
 9. I a casa, què?
 10. Experiències
 11. ANNEXOS

Descarrega’t la guia